Guide: Sådan vælger du det rigtige spisebord

Det er vigtigt, at du vælger det rigtige spisebord til din bolig. Det er her, hele familien samles, når der skal deles et aftenmåltid, men det er også en væsentlig del af din boligindretning. Derfor bør du lægge kræfter i at vælge det helt rigtige spisebord til din bolig. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Vælg den rigtige størrelse

Det første, du skal gøre, når du skal finde et spisebord, er at beslutte dig for, hvor stort det skal være. Her skal du både tage højde for, hvor mange I er i husstanden, men også jeres fremtidige behov. Det kan eksempelvis være, at det skal kunne forlænges med ekstra bordplader, når der er gæster på besøg.

Det er samtidig vigtigt at tænke på, hvor meget plads du har til rådighed. Et spisebord, der er for stort eller for lille, matcher ikke boligindretningen, og samtidig er det irriterende, hvis der pludselig ikke er plads nok, eller hvis spisebordet er for stort. Det samme gør sig gældende for formen på bordet.

Vælg den rigtige form

Der findes mange forskellige former på spiseborde, og det handler om at vælge den form, som passer til dit behov. Du kan få runde spiseborde, rektangulære spiseborde, ovale spiseborde og firkantede spiseborde. Overvej, hvilken form der vil passe bedst til rummets størrelse og form samt dine personlige præferencer.

Herudover er der mange forskellige materialer at vælge mellem. Det mest almindelige er træ, men du kan også få spiseborde i plastik samt med lamineret overflade. Derfor bør du overveje, hvilket materiale der er mest praktisk til din familie, og som samtidig passer til den øvrige indretning i boligen. Du kan finde flere tips her.

Vælg den rigtige stil

Du kan få mange forskellige typer af spiseborde, og det handler selvfølgelig om at vælge ét, der først og fremmest opfylder dig og din families behov. Herudover er det dog også væsentligt, at du vælger et spisebord i en stil, som matcher din bolig og den øvrige indretning i hjemmet. Hvis du bor i en traditionel villa, så er træ ofte den bedste løsning.

Du kan dog også vælge en mere vovet type spisebord, som bryder med de øvrige elementer. Der er mange muligheder, og du kan altid finde inspiration på eksempelvis Pinterest, Instagram eller via en simpel søgning på Google. Det giver dig mange forskellige bud på spiseborde, og så handler det bare om at vælge.

Sidst, men ikke mindst, så kan prisen på et spisebord spænde fra et par hundrede kroner til mange tusinde kroner. Derfor er det også vigtigt, at du overvejer dit budget, før du beslutter dig for, hvilket spisebord du skal investere i. Hvis du er på et sparsomt budget, så kan du lige så godt lade være med at lede efter et dyrt plankebord.